itSMF Roadshow i Göteborg

itSMF bjuder in till Roadshow från Malmö till Sundsvall under en och samma vecka.

Hela denna roadshow går under temat ”Transition to Innovation” där vi kommer att fokusera på hur vi bör tänka out-of-the box, och vad ser vi framtidsmässigt inom Service Management området. Vi tar ytterligare höjder från förra årets tema ”Going to Strategic Level” och siktar ännu högre. Vad innebär det för oss och tjänstetänket.

Vi kommer både ha centrala och lokala talare under dagen, och väldigt intressanta ämnen kommer att avhandlas, det kan vi lova.
Delta på detta intressanta event och gå hem full med inspiration

När: Tisdag 3 november
Tid: 8:30-16:15
Plats: John Scott Palace, Brunnsparken, Södra Hamngatan 2 Rum: Galleriet

08:30-9:00 Inskrivning och nätverkande
09:00-9:45 Simone Jo Moore
09:45-10:15 Kaffe och nätverkande
10:15-11:00 Johan Magnusson, PhD Department of Applied IT
11:15-12:00 Lena Ottermark -IFS
12:00-13:00 Lunch
13:00-13:45 Peter Johnson
13:45-14:15 Kaffe och nätverkande
14:15-15:00 Emma Öhrwall- Kollaborativ Ekonomi Göteborg
15:15-16:00 Sanaz Talani – Sanaz Juristfirma AB
16:00-16:15 Avslutning med slutsatser

Sanaz Tarlani är jurist, krönikör, föreläsare och grundaren av Sanaz Juristfirma AB.

Sanaz valde att en dag gå emot strömmen, hon valde att plocka fram sitt bästa jag. Under denna introduktion till föreställningen ”Ta fram din inre Zlatan”  kommer Sanaz att hjälpa er slipa fram ett mod för att våga synas på marknaden, hon lämnar över en tankeställare och en start till en förändring hos var och en att jobba vidare med när man kommer hem.

Lena Ottermark, Business Services Director på IFS World Operations AB

Ansvarar för IFS Corporate Services (CoS) leverans av IT tjänster till IFS koncernen. Under de senaste åren har IFS utvecklats från en teknik fokuserad IT avdelning till en leverantör av IT tjänster med kund och användare i fokus.

IFS har på relativt kort tid ändrat synsätt i organisationen och även hos kunder/användare avseende vad CoS levererar – från ”vi fixar det mesta” till ”vi levererar välfungerande IT tjänster”. Lena berättar om IFSs resa, delar med sig av framgångsfaktorer samt förstås också de utmaningar de mött längs vägen.

Emma Öhrwall- Kollaborativ Ekonomi Göteborg

Emma Öhrwall är humanekolog och en efterfrågad föreläsare när det gäller att förstå varför det blir allt vanligare att; hyra, låna, byta, dela och ge. Hon har de senaste åren inriktat sig på kollaborativ ekonomi och kollaborativ konsumtion och har undersökt dess drivkrafter men även dess möjligheter och utmaningar. Emma ser sig som en underlättare och katalysator för en hållbar livsstil och har sedan 2011 varit verksam i nätverket CradleNet och är medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg.

Johan Magnusson, PhD Department of Applied IT

Styrning eller innovation?
IT Styrning har fått massiv kritik under senare år för att den driver IT till att bli en hämsko för innovation. Orsaken till detta ligger i sättet som styrningen konfigureras, med ett enögt fokus på inre effektivitet. Presentationen bygger på resultat från forskningen där just balansgången mellan  effektivitet och innovation inom IT avdelningen har undersökts. Johan Magnusson är docent på Institutionen för Tillämpad IT vid Chalmers och Göteborgs universitet. Medlem av juryn för CIO Awards, samt återkommande krönikör i CIO Sweden och aktiv talare vid styrningsevent såväl nationellt som internationellt.


Kontaktperson för detta event är:
Daniel Billing
Tel: 0701-620881
daniel.billing@procori.com

Medlemspris: 0 kr
Icke medlemspris: Individuellt medlemskap (970 kr)
Student: 200 kr vid uppvisande av studentleg
Medlemspris: 0 kr
Ordinarie pris: 970 kr