Loading...

Roadshow 2018

Robotics, Automation och Intelligenta System – läs om höstens stora event!

Vecka 46 ger vi oss återigen ut på en resa i Sverige på itSMFs fjärde roadshow som kommer åka genom vårt avlånga land. Vi startar den 13/11 i Sundsvall för att sen fortsätta till Stockholm den 14/11. Därefter kommer vi till Göteborg den 15/11 och vi avslutar i Malmö den 16/11.

Roadshowen går under temat ”Robotics, Automation och Intelligenta System” där vi kommer att fokusera på de kommande utmaningarna digitaliseringen innebär utifrån ett Service Management perspektiv. Samt vad innebär det rent praktiskt för oss människor under denna resa, där många arbeten och aktiviteter som idag görs av människor i framtiden kommer göras av robotar. Vi tar med andra ord ytterligare höjder från förra årets tema ”Service Onboarding” och belyser ett högaktuellt ämne. Vad innebär det för oss och tjänstetänket. Det är en utveckling vi ser på flera olika håll där vi allt mer lyfter frågeställningar inom ITSM från att hantera frågor kring Incident Management till att hantera helheten på strategisk nivå.

Vi kommer även i år bygga på två stycken centrala talare som kommer resa med oss genom hela landet för att hålla ihop en röd tråd, och som sedan kompletteras med lokala talare som varje enskild region bjuder in till. Följande centrala talare kommer resa med oss:

robert

Robert S. Falkowitz

Grundaren och ägaren av Concentric Circle Consulting, Robert S. Falkowitz med mer än 30 års erfarenhet inom IT och Service Management. Roberts fokus de senaste 10 åren har varit inom coaching och att utbilda användandet av tekniker för att hantera och optimera tjänster och grundläggande processer – såsom flöden och nyttjande av LEAN och KANBAN metoder.

Managing the Robots that Manage Services föreläsningen kombinerar dessa intressen genom att titta på hur robotosiering och maskinlärning kommer påverka Service Management området inom nära framtid.

 

eva

Eva Johnsson

Interkulturella utmaningar i kommunikation och samarbeten

Bakom maskiner finns människor. Inom automation, robotteknik och artificiell intelligens ”talar vi” med maskiner, samtidigt som vi också ägnar en stor del av vår tid åt att kommunicera med människor. För att kommunicera effektivt är det viktigt att förstå kulturella skillnader. I den här föreläsningen delar Eva Johnsson, expert på interkulturell kommunikation, med sig av exempel på interkulturella utmaningar du kan möta i ditt arbete och ger tips på hur du kan hantera dessa. Med utgångspunkt i Claude Shannons modell över kommunikationsprocessen tittar vi närmare på kommunikationen mellan människor och får exempel på hur kulturella olikheter kan påverka på oväntade sätt.

Mer information om platser för Roadshowen samt anmälan hittar du på vår hemsida www.itsmf.se vid ”Kalendarium” (klicka även på ” Se alla”).

VÄLKOMNA!

itSMF Sweden Adela Åberg, adela.aberg@scania.com
itSMF Sundsvall (Norr) Roger Sundin, roger.sunding@cgi.com
itSMF Stockholm (Öst) Mats Bengtsson, mats.bengtsson@b3it.se
itSMF Göteborg (Väst) Daniel Billing, daniel.billing@procori.com
itSMF Malmö (Syd) John Wallhoff, john.wallhoff@scillani.se

2019-09-11T14:11:10+02:00