15 maj 2024

Fokus och riktning för överlevnad i en oförutsägbar värld!

Välkommen till nätverksträff i Region Öst

Fokus och riktning för överlevnad i en oförutsägbar värld!

Inre och yttre effektivitet är två nycklar för att kunna behålla fokus på konkurrenskraft, affärsmässighet och kostnadseffektiv verksamhet. Vi måste kunna visa på tydligt kundvärde i alla vi gör, samtidigt som vi skapar hög effektivitet internt genom ordning och reda, enkla strukturer och bra kultur.

Med AI som verktyg kan mycket av det som sägs ovan åstadkommas där det gäller att snabbt komma ur startblocken och använda enkla anpassningar och utvecklingsinitiativ för att åstadkomma förändring i det lilla. Man har inte tid att utreda, undersöka och bearbeta saker och ting, utan behöver vara mer snabbfotad.

Att utveckla sin innovationsförmåga blir viktigt för att få framdrift i utvecklingen av nya tjänster och produkter mha av AI. Innovationsförmågan och möjligheten att kunna ta tillvara på all förändringskraft som finns i organisationen kommer att vara avgörande för hur väl man lyckas i långa loppet.

Genom att bygga och arbeta i Smarta team där 1+1 blir 3 då människor och medarbetare utvecklar och innoverar tillsammans effektiviserar och vitaliserar organisationer. Med gemensamt fokus, gemensamma mål, samverkan, arbete i korta cykler och stark psykologisk trygghet skapas en drivkraft i organisationen som kan göra underverk, och det med befintlig personal.”

Vid nätverksträffen får du möjligheten att träffa Ulf Myrberg som grundat konsult och utbildningsföretaget Bita. Vi lyssnar och för en dialog tillsammans kring utvecklingshastigheten i företagande och  innovationsförmåga inom organisationen.

itSMF bjuder på frukostfralla och kaffe/the i samband med nätverksträffen.

Det finns även möjlighet att delta digitalt. Om du vill delta digitalt, mejla members@itsmf.se och meddela det när du har anmält dig.

Zoom-länk för digitalt deltagande 

När: Onsdag den 15 maj, klockan 8.30-10.00 (frukost 8.30-9.00, programmet drar igång kl. 9.00)

Var: Van der Nootska Palatset, S:t Paulsgatan 21, Stockholm

Vid eventuella frågor går det bra att kontakta mimi.horneman@regeringskansliet.se

Välkommen hälsar itSMF Region Östs styrgrupp!

Kontakt: info@itsmf.se