2019 års Roadshow, region Väst, Göteborg, 6 november

Välkommen till itSMF´s årliga Roadshow som äger rum den 6 november i Göteborg.

Vi startar med en kostnadsfri och gemensam lunch kl 12 på John Scott´s Palace i Brunnsparken.
Vi har ett intressant program som handlar om två intressanta områden ”AI och Digital innovation” som inleds med en kort introduktion om kopplingen till ITIL 4.

Tid: 6/11, kl. 12:00-17:00
Plats: John Scott´s Palace, Brunnsparken, Göteborg
Kostnad: Gratis för medlemmar. Är du inte medlem kostar det 500 kr.

Modern och tillämpad AI i praktiken – Anders Bjurström
Anders Bjurström från AI-bolaget Tenfifty, kommer att kort prata om AI utifrån ett historiskt och ett framtida perspektiv, men där tyngdpunkten på seminariet kommer att ligga på vad svenska företag kan och bör göra via AI idag.

Detta seminarium kommer även att innefatta olika state-of-the-art-demonstrationer av riktiga och driftsatta AI-kunduppdrag via Tenfifty.
Denna presentation är för dig som ser AI-potentialen i din verksamhet men som kanske inte riktigt har koll på vilka vägar man kan ta respektive vilka vägar som bör undvikas.

Hur AI kan skapa nya -och förstärka befintliga- affärer – Jenny Hammarberg
Jenny Hammarberg från Eicorn är en av grundarna till Svenska AI-akademin som driver utbildningsspår för ledare, chefer och styrelser inom AI, digitalisering och innovation www.ai-akademin.se .
Vi får en kort introduktion till vad AI är (och även vad det inte är) och därefter pratar Jenny om hur AI kan användas för att förstärka olika delar av bolaget genom automatisering, analytics och cognitive engagement. Jenny varvar teori med konkreta exempel på hur AI har skapat nya och förstärkt befintliga affärer.

AI – juridiska utmaningar – Agnes Hammarstrand
Agnes Hammarstrand är IT-advokaten som leder ett stort team jurister och advokater på Advokatfirman Delphi. Förra året blev hon framröstad som den advokat som flest advokater själva skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende alla kategorier.
AI väcker nya juridiska frågor. När kan personuppgifter behandlas med hjälp av AI? Vem äger resultatet som skapas och vad krävs för att använda detta? Vilka andra juridiska frågor är viktiga att tänka på vid användandet av AI?
IT-advokaten Agnes Hammarstrand ger dig en introduktion till vilka juridiska frågeställningar du behöver tänka på vid utveckling och användning av AI samt praktiska råd.

Digital innovation och tjänsteutveckling – Leif Andersson
Leif Andersson från Illumineight är en mångsysslare inom IT service management, med snart 30 år i IT branschen både som kund, driftleverantör och konsult så har Leif en ordentlig bredd från flera olika perspektiv. Leif har de senaste 10 åren också deltagit i olika forskningsprojekt på Borås högskola och medverkat till att ta fram kurser inom datadriven tjänsteutveckling med t ex machine learning som delområden.
Leif har också varit talare på flertalet konferenser, frukostmöte mm i ämnen som Attityd, kultur och beteende (ABC), Business Relationship management och ITIL 2 till dagens ITIL 4.
Avmystifiering av Digital Tjänsteutvecklig och AI för ITSM – det behöver inte vara så himla dramatiskt och svårt! Leif ger en kort översikt över fenomenet och hypen och kanske kan vi hitta något du kan jobba vidare med i när du kommer hem? Leif ger också en översikt över forskningen runt ITSM och digital tjänsteutvecklingAI/machine learning – lokalt och globalt samt några exempel på pågående forskning i detta område.

Moderator – Peter Hero
Peter Hero har arbetat med Service Management i många olika branscher och i olika sammanhang under 2000-talet. Han är idag ansvarig för ”Support Services Institute” i Sverige och ordförande för itSMF Väst.
Efter ett flerårigt samarbetare med akademin, professorer och forskare har Peter även varit engagerad i den nya versionen ITIL4 och är med som namngiven ”ämnesexpert” i boken ITIL4 Fondation 2019.

Välkommen
Styrgruppen för itSMF Region Väst